Het Repaircafé is afgelast

Blijf deze site bezoeken voor meer informatie

Repaircafé Tiel

Welkom op de website van Repair Café Tiel. Het concept Repair Café is in het leven geroepen door stichting Repair Café, met als doel de reparatiekennis terug onder de mensen te brengen. Dit alles in het kader van duurzaamheid, spaarzaamheid en als statement ten opzichte van de huidige wegwerp maatschappij.

Naar aanleiding van het landelijke initiatief is op 27 oktober 2012 de eerste bijeenkomst van Repair Café Tiel geweest. Inmiddels begint het Repair Café steeds meer bekendheid te genieten, vanwege het grote succes en de gezellige sfeer van de bijeenkomsten. Om in de behoefte te voorzien, opent Repair Café Tiel haar deuren maandelijks.

De bijeenkomsten vinden in het algemeen plaats op de derde zaterdag van de maand. AFGELAST ivm CORONAVIRUS

 Een bezoeker repareert samen met één van onze reparateurs een koffiezetapparaat

Bij het Repair Café zijn telkens weer diverse vrijwillige reparateurs aanwezig. Zij doen hun best zo veel mogelijk spullen, samen met u, te repareren. Naast repareren gaat het ook om het overdragen van reparatiekennis en -vaardigheden. Al lukt het niet altijd iets te repareren, dan is vaak de wetenschap dat iets echt kapot is, voldoende. De eigenaren weten dan in elk geval dat zij er alles aan hebben gedaan om hun spullen te redden. 

Definitief kapotte spullen kunnen achtergelaten worden, zodat ze, in samenwerking met kringloopwinkel Secunda, op de juiste, duurzame en milieuvriendelijke manier afgevoerd kunnen worden.

Een filmpje van de opening kunt u hier bekijken en foto’s staan op onze facebookpagina.

WANNEER IS HET REPAIR CAFÉ IN TIEL?

In november en december is er, i.v.m. de kerstdrukte bij Secunda, geen repaircafé.

                                                                                                              Afgelast ivm CORONAVIRUS

Het eerstvolgende Repair Café Tiel zal gehouden worden op zaterdag 21 maart 2020 van 13.30 tot 16.00 uur bij Secunda. U kunt daar terecht voor reparaties aan kleinmeubelen, elektrische apparaten, Laptops en computers, speelgoed, banden plakken (neem zelf een repair setje mee), kleine reparaties aan de fiets en voor reparaties aan kleding (breng wel zelf materialen als ritsen en knopen mee).

Bent u handig en wilt u helpen met de reparaties neem dan contact met ons op!

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kringloopwinkel Secunda, telefoon: 0344-626965