Repair Cafe afgelast

Het Repair Café is in verband met de coronapandemie voor de rest van 2020 afgelast.

We hebben dringend een coördinator nodig die nieuw leven in het Repair Café wil brengen. Zie de pagina vacatures.

Blijf deze site bezoeken voor meer informatie.

Repair Cafe Tiel

Welkom op de website van Repair Café Tiel. Het concept Repair Café is in het leven geroepen door de stichting Repair Café. Het doel is reparatiekennis terug onder de mensen te brengen, in het kader van duurzaamheid, spaarzaamheid en als tegenwicht voor de wegwerpmaatschappij.

Naar aanleiding van het landelijke initiatief is op 27 oktober 2012 de eerste bijeenkomst van Repair Café Tiel gehouden. Inmiddels geniet het Repair Café steeds meer bekendheid, mede door de gezellige sfeer van de bijeenkomsten.

Repair Café Tiel is maandelijks geopend, in het algemeen op de derde zaterdag van de maand. Het Repair Café is in verband met de coronapandemie voor de rest van 2020 afgelast. 

Een bezoeker repareert samen met één van onze reparateurs een koffiezetapparaat

Bij het Repair Café zijn telkens diverse vrijwillige reparateurs aanwezig. Zij doen hun best zo veel mogelijk spullen, samen met u, te repareren. Naast repareren gaat het ook om het overdragen van reparatiekennis en -vaardigheden. Al lukt het niet altijd iets te repareren, dan is vaak de wetenschap dat iets echt kapot is, voldoende. De eigenaren weten dan in elk geval dat zij er alles aan hebben gedaan om hun spullen te redden. 

Definitief kapotte spullen kunnen achtergelaten worden, zodat ze, in samenwerking met kringloopwinkel 2Switch, op de juiste, duurzame en milieuvriendelijke manier afgevoerd kunnen worden.

Een filmpje van de opening kunt u hier bekijken. Foto’s staan op onze Facebookpagina.

Wanneer is het Repair Café in Tiel?                                        

Het eerstvolgende Repair Café zal bij kringloopwinkel 2Switch gehouden worden in 2021. U kunt er terecht voor reparaties aan kleine meubelen, elektrische apparaten, laptops en computers, speelgoed, kleine reparaties aan de fiets zoals banden plakken (breng zelf een reparatiesetje mee), en voor reparaties aan kleding (breng zelf materialen als ritsen en knopen mee).

Voor meer informatie, of als u handig bent en wilt helpen met repareren, kunt u contact opnemen met kringloopwinkel 2Switch, telefoon 0900 0205.